MISSCHIEFIN KENNELIN HISTORIA

Vuodesta 1986 pienimuotoista tiibetinspanieli kasvatusta.

* Ensimmäiset tiibetinspanielipennut syntyivät 13.10.1986
*
KoiraNet:ssä

*Kennelnimi vuodesta 1988 alkaen

* Ensimmäiset coton de tuléar -pennut syntyivät 13.04.1994 ja viimeiset 1999
*
KoiraNet:ssä


Hei! Olen Tiina Hirvonen Turengista.
Olen harrastanut koiria vuodesta 1979, mutta ollessani pieni meillä oli suomenpystykorvauros "Turre" ja karjalankarhukoira "Kikolo", nimestään huolimatta narttu.

Ensimmäinen tiibetispanieli tuli meille Lagoon-kennelistä Laitamon Hilkalta Herajoelta. Koira oli nimeltään Lagoon Sami "Sami", joka oli luonteeltaan erittäin ihana. Toinen tiibetinspanieli tuli vuonna 1985 Mäntynummi kennelistä Anneli & Yrjö Pietiseltä Riihimäeltä, nimeltään Mäntynummi Susette "Sussu".

Ensimmäiset pennut syntyivät 13.10.1986, pentueessa oli uros ja narttu. Uros Misschiefin Sénjor "Seri" kävi näyttelyissä erittäin hyvällä menestyksellä, sillä oli 1 Serti ennen kuin se varastettiin kotipihaltaan Nurmijärveltä 1988. Etsinnöistä huolimatta sitä ei löydetty. Narttu Misschiefin Sénjorita "Rita" muutti noin puolen vuoden ikäisenä Huittisiin.

Kennelnimeä Misschiefin hain vuonna 1988, nimi tuli yksinkertaisesti syystä, että "Sussu" lähti pihastamme omille teilleen ja "Sami" seurasi perässä. Yleensä tämä parivaljakko meni 500m päässä asuvan mummumme luo (ojan reunaa seuraten). Misschiefin vapaana suomennoksena tarkoittaa Neitijohtajaa.

Kasvatan harrastuspohjalta tiibetinspanieleita erittäin pienimuotoisesti, sillä asun rivitalossa. Kotona asustaa tällä hetkellä 8 koiraa ja 2 on yhteisomistuksessa. Tämä kasvatus on vain harrastus. Pentuja syntyy silloin tällöin.

Toinen rotu, jota kasvatin, oli coton de tulear, luonteeltaan coton aivan ihana pikku klovni. Ensimmäinen cotoni Kin-Sei Hazelle "Hani" tuli minulle 1992 Kin-Sei kennelistä Seija Kinnunen-Kankaalta. "Hani" oli ensimmäinen cotoni Janakkalassa ja lähiympäristössä. Ensimmäiset cotoni kasvattini syntyivät 1994 ja viimeiset 1999.


Maanantaina 5.1.2015 saapui luokseni valvontaeläinlääkäri ja hänen mukanaan kennelvalvoja (näin ymmärsin asian). Minusta oli tehty jonkun toimesta ilmoitus, että koirani oleskelevat suurimman osan ajasta häkeissä ja lattioilla on koirien ulostetta ja virtsaa. Laskin nämä henkilöt sisälle tarkastamaan tilanteen, ja he totesivat kaiken olevan kunnossa. Koirat EIVÄT OLLEET HÄKEISSÄ, EIKÄ lattialla OLLUT ulosteita tai virtsaa! Nämä henkilöt tulivat luokseni siis ilmoittamatta. Ohessa käynnistä todistus.