CIB & FI & RU & EE & LV CH & PL&PZW-96 EEW-97,-04
MISSCHIEFIN UNCLE DONALD "Aku"


   
BORN / SYNTYNYT : 22.06.1994 - 18.12.2006
SIR / ISÄ : Toyway Keh-Veli
DAME / EMÄ : Misschiefin San Josefiina
   
 • First RUS CH of Finnish Tibbies
 • First Tibetan spaniel to whom The Finnish Kennel Club has admitted  The Doghero -title
 • First particolour MALE Finnish tibbie, whom is became INT Ch in Finland
 • Year Tibetan spaniel Veteran 2004 -competition: 2nd
 • 156 shows
 • Last show was 9.12.2006 in Helsinki int W-06: Exl-4

 

 

 • Tipsujen ensimmäinen RUS MVA

 • Ensimmäinen tipsu, jolle SKL on myöntänyt kunniamaininnan ansiokkaasta toiminnasta
  - pelastanut diabeetikon hengen useamman kerran

 • ILO ry myöntänyt Arkipäivän Sankari -tittelin

 • Ensimmäinen kirjava UROS Suomessa, josta tullut KANS MVA!

 • Vuoden Tiibetinspanieli Veteraani 2004 -kilpailussa
  2-sija

 • 156 näyttelyä

 • Viimeinen näyttely 09.12.2006 Helsingin Voittaja -06; ERI-4

   
   
Olen väriltäni particolour, mutta oikeasti olen mielestäni tricoulour, sillä olen kolmivärinen. Olen syntynyt juhannuksena, ja minulle liputettiin :)

Kun synnyin, olin totaalisesti toisen värinen kuin nyt.. Olin siis valkoinen mustin merkein, vaihdoin väriä melkein joka toinen päivä aina vuoden ikään asti. Minulla on täysveli Uncle Scrooge, joka on väriltään hopeasoopeli.

Olen matkustellut paljon, ja minulla on valioarvoja neljästä eri maasta ja Voittaja -tittelit kahdesta eri maasta. Olen saavuttanut nyt veteraani-iässä myös Kansainvälisen muotovalioarvon.

Minulla on jšlkelšisiš hieman yli 30!

Lue myös saavutuksistani, sekä myös pojastani Misschiefin Wilhelm Tell:stä "Tenu:sta", joka seuraa kunniakkaasti tassujeni jälkiä. Olen erittäin ylpeä pojastani, ja miksen olisi.

Kuvia jälkeläisistäni löydät TÄÄLTÄ

18.12.2006 päättyi yllättäen kantakoirani Multi ch MultiW Misschiefin Uncle Donald:n elämä.
"Aku" oli ollut näyttelyssä 09.12.2006, esiintynyt reippaasti ja terveesti käyttäytyen, kuten koko 12,5 vuoden elämänsä ajan. Olihan Akulla tosin taustalla 2000 vuonna ilmennyt välilevyn pullistuma ja 2004 todettu niskanikamien kalkkeutuminen, mutta se ei ollut pojan menoa haitannut lainkaan. Joten koiran äkkilähtö tuli täysin yllätyksenä minulle ja monelle muulle, kun siitä heille tekstiviestillä ja soitolla ilmoitin.

Johanssonin Anne oli ollut kuvaamassa "Gerin" ja "Jaffan" jälkeläisiä 17.12.2006 aamupäivällä, Aku oli rauhallinen kuten tuon ikäinen koira vain voi olla, se meni häkkiin maate siksi aikaa kun otimme pennuista kuvia.
Iltapäivällä Aku oksensi ja jäi lumiseen ja jäiseen maahan maate, ei tullut sisälle kutsuista huolimatta, vaan se piti sieltä kantaa sisälle. Tätä ulos oksentaan ja maate touhua jatkui yöhön asti, sitten tein koiran kanssa lenkin ja se liikkui kuten ennenkin: reippaasti. Tulimme sisälle, Aku olisi mennyt välittömästi takapihalle oksentaan, mutta käskin sen menemään vessaan. Akun oksennuksessa oli verta! ja sitten se hengitti vaikeasti ulospäin.

Sain maanantaiaamuna 18.12.2006 ajan Akulle.. menin sinne.. koira tiputukseen, eläinlääkäri kuunteli useaan otteeseen keuhkoja ja katseli sitä huolestuneena ja sanoi että kuulostaa pahalta. Sitten otettiin lämpö joka oli normaali, mutta mittariin oli jäänyt verta.
Otettiin parvo -testi, joka oli negatiivinen -onneksi, koska minulla oli pienet pennut.
Koira laitettiin kuvaukseen. Kuvissa huomattiin, että keuhkoissa on paljon kasvaimia ja imusolmuke painoi henkitorvea, joka siis esti koiraa hengittämästä ulos. Koiran vatsa oli täynnä verta, myös suolistossa oli verta. Aku alkoi nuokkumaan, ja siinä vaiheessa oli päätös helppo, mutta silti niin vaikea: Aku saa lähteä nukkumaan.

Kiitos ell. Johanna Saatsi Akun viimeisestä hoidosta.

Kiitos myötätunnoista ja osanotoista Anne J., Pia, Lahja, Jukka, Anne M. ja moni muu.

 

I am particolour allthough I could be tricolour as well, because they can clearly find three different colours on me. Because of being born during midnightsummer festival, everybody was flagging for me ;o) ( You don't believe this one, do You? )

When I was born, I was totally differently coloured than what I am now, my colour markings were black! I changed colour almost every second day until I turned 1 year, causing my owner-breeder gray hair! My full-brother Uncle Scrooge is a silver sable.

I've traveled a lot and won myself Champion titles in four different countries and Winner titles in two countries. Now I'm International Champion.

Children I've had almost 30!

Read more about my accomplishments and find out that my son, Misschiefin Wilhelm Tell "Tenu", has followed my paw prints. I'm very proud of my son and who wouldn't? "Tenu" will be telling himself about his comings and goings as soon as his owner finds the time. "Tenu's" owner is a proud mother of a 2-months-old baby boy. "Tenu" is also watching after the baby in his own personal way, taking care of the baby if it starts crying.

Photo's of my offsprings, You can find HERE.


Tämän sivun kuvat "Akusta" on ottanut (c) Jonna Kainulainen